Over het concept van vrijheid

Herbloggen zie link hieronder. Vertaald met google translate en niet aangepast.

Zaterdag 04 juli 2020

Het concept van vrijheid voor elk mens werd op 4 juli in de VS geboren

Het concept van vrijheid voor ieder mens werd op 4 juli 1776 in deze Verenigde Staten geboren

‘We zijn van mening dat deze waarheden vanzelfsprekend zijn, dat alle mensen gelijk geschapen zijn, dat ze door hun Schepper bepaalde onvervreemdbare rechten hebben gekregen , dat daaronder leven, vrijheid en het nastreven van geluk zijn. ‘

De onafhankelijkheidsverklaring

De vrijheid die Washington, Jefferson en de andere patriotten zaaiden, tilde uiteindelijk alle boten op. Het kostte tijd, maar het concept van vrijheid voor ieder mens – door God geschonken en onherroepelijk door de regering – werd op 4 juli 1776 in deze Verenigde Staten geboren .

Of ze nu deïsten of orthodoxe gelovigen waren, deze emancipatie van man en vrouw is afgeleid van een milieu dat doordrenkt is met de principes van de vrijheid van het evangelie . Vrijheid werd geboren in de hoofden van Amerikanen die, van wieg tot graf, een samenleving en cultuur bewoonden waar de strijd om ‘geen koning behalve Jezus’ te resoneren met de kracht van een dynamo.

Door Michael Hoffman

Copyright © 2020. Alle rechten voorbehouden

www.RevisionistHistory.org

De recente beroering in onze straten wordt wel eens de ‘1619’-protesten genoemd in een mum van tijd tegen het’ 1619-project ‘, gepubliceerd door de New York Times , dat jammerlijk ontoereikend is als geschiedenis. Het 1619-project onderdrukt bijvoorbeeld het belangrijke joodse deel in de slavernij van zwarte mensen. De magistrale driedelige geschiedenis geschreven door zwarte geleerden die deze zaken bestudeert, De geheime relatie tussen zwarten en joden , werd door Amazon verboden tijdens de Black History Month, in februari 2019.

Wanneer het de ideologie van blanke suprematie overneemt, laat het ” 1619-project ” alle vermelding van de cruciale invloed van de rabbijnse Midrasj en Rabbi Moses Maimonides achterwege bij het vormgeven van wreed racistische Judaïsche en niet-Joodse attitudes die zwarte mensen ontmenselijkten en de misleidende rechtvaardiging vormden voor hun wreedheid in de holocaust die de zwarte ervaring van slavernij in de Verenigde Staten vormde .

De rabbijnse Midrash geeft zwarte mensen de rol van onvermijdelijke slavernij als een zaak van goddelijk vastgestelde erfelijkheid (nergens zegt de Bijbel dit).

Maimonides, naar wie talloze gebouwen in Amerika zijn vernoemd en wiens marmeren plaquette op een ereplaats in de congreszalen hangt, leerde dat zwarte mensen “irrationele dieren” en “lager dan mensen” zijn in zijn beroemde tekst, Guide of the Perplexed .

Thomas Jefferson over de geschiedenis van de witte slavernij

Jefferson’s opvattingen over slavernij kwamen uit de klassieke wereld van Griekenland en Rome, waar in veel gevallen de meerderheid van de slaven blank was. In zijn aantekeningen over de staat Virginia (1781) schreef Jefferson over de geschiedenis van de onderdrukking van blanke slaven (p.151):

“… in dit land vermenigvuldigen de slaven zich even snel als de vrije bewoners. Hun situatie en manieren plaatsen de handel tussen de twee seksen bijna zonder terughoudendheid. Dezelfde Cato verkocht, volgens een economisch principe, altijd zijn zieke en oude slaven. Hij geeft het als een permanent voorschrift aan een meester die zijn boerderij bezoekt, om zijn oude ossen, oude wagens, oude werktuigen, oude en zieke bedienden te verkopen, en al het andere wordt nutteloos … Het was de gewoonte om op het eiland te ontmaskeren. van Aesculapius, in de Tyber, zieke slaven, wier genezing vervelend zou worden….

“Er wordt ons verteld over een zekere Vedius Pollio, die in aanwezigheid van Augustus een slaaf als voedsel aan zijn vis zou hebben gegeven (zijn slaaf aan de vis gevoerd), omdat hij een glas had gebroken. Bij de Romeinen werd de gewone methode om het bewijs van hun slaven te nemen, gemarteld … Toen een meester werd vermoord, werden al zijn slaven, in hetzelfde huis of binnen gehoor, ter dood veroordeeld … ze waren van het ras van blanken.

‘Dat een verandering in de relaties waarin een man geplaatst wordt zijn ideeën over moreel goed en kwaad zou moeten veranderen, is niet nieuw, noch eigen aan de kleur van de zwarten. Homer vertelt ons dat het zo 2600 jaar geleden was … ‘Jove stelde vast dat elke dag de mens een slaaf maakt, de helft van zijn waarde wegneemt.’ Maar de slaven waarover Homer spreekt, waren blanken. ‘

We kunnen de slavernij in Amerika niet volledig of afdoende begrijpen zonder 1. rekening te houden met de zelfgenoegzaamheid waarmee de stichters de slavernij van blanken in de oudheid beschouwden en 2. zonder na te gaan in hoeverre het rijk van koningin Elizabeth I de koop en verkoop van sub-Sahara oprichtte Afrikanen als een belangrijke basis van de economie. Laten we ook niet vergeten dat Elizabeth doordrenkt was van het renaissance-kabbalisme, onder invloed van haar protestantse ‘Astroloog Royal’ John Dee, de occulte stichter van het Britse rijk.

Jefferson’s Ethics vs. the Barbarism of Maimonides

Ongetwijfeld speelde Jeffersons racistische beoordeling van de intellectuele en morele handicaps van zwarte Afrikanen een sleutelrol bij de aanvaarding van hun gebondenheid. Vergeleken met Maimonides maakte onze toekomstige derde president die beoordeling echter met tegenzin, met veel kwalificaties, en men zou bijna kunnen zeggen, in de vrees voor God:

Opmerkingen over de staat Virginia , p. 153: “De mening, dat ze inferieur zijn in de vermogens van rede en verbeelding, moet met grote onenigheid in gevaar worden gebracht. Om een algemene conclusie te rechtvaardigen, zijn veel observaties nodig … laat ik hier ook aan toevoegen, als een omstandigheid van grote tederheid, waar onze conclusie een heel ras van mensen zou verlagen van de rang in de schaal van wezens die hun Schepper hen misschien heeft gegeven .

“Tot ons verwijt moet worden gezegd dat, hoewel we al anderhalve eeuw de rassen van zwarte en rode mensen onder onze ogen hebben gehad, ze nog nooit door ons zijn gezien als onderwerpen van natuurlijke geschiedenis.

‘Ik breng het daarom alleen als vermoeden naar voren dat de zwarten, of ze nu oorspronkelijk een bepaald ras zijn of door tijd en omstandigheden onderscheiden, inferieur zijn aan de blanken in de begiftigingen van lichaam en geest’ (p. 153).

“Gevaarlijk met grote verdeeldheid … als een omstandigheid van grote tederheid … ik voer het daarom alleen uit als een vermoeden … “

Jefferson vestigt geen dogma, hij denkt hardop, terwijl hij rekening houdt met fouten en uit angst om te durven doen wat Rabbi Maimonides deed en de zwarte mensen de Imago Dei ontkennen :

“… als een omstandigheid van grote tederheid, waarbij onze conclusie een heel ras van mensen zou verlagen van de rang in de schaal van wezens die hun Schepper hen misschien zou hebben gegeven.”

Er is geen basis in de voorgaande verklaring waarmee de kwaadaardige Ku Klux Klan-praktijk, Seedline Identity-theologie of neo-nazi-haat een wit racistisch imperium kunnen bouwen. De vroege opvattingen van Jefferson, in 1781, waren niet bedoeld als doctrine. Deze intellectueel van de christelijke verlichting schreef zijn woorden indachtig dat ze afhankelijk waren van zijn verdere observatie en studie , zoals we ontdekken wanneer we de brief lezen die hij in 1809 aan Henri Gregoire Washington schreef:

‘Ik heb de gunst van uw brief van 17 augustus ontvangen, en daarmee het boekdeel dat u mij zo vriendelijk wilde maken de Literatuur van negers te sturen . Wees ervan verzekerd dat niemand die leeft meer oprecht wenst dan ik, om een volledige weerlegging van de twijfels te zien die ik mezelf heb vermaakt en uitgedrukt in de mate van begrip die hun van nature is toegekend, en om te ontdekken dat ze in dit opzicht op één lijn staan met onszelf . Mijn twijfels waren het resultaat van persoonlijke observatie op het beperkte gebied van mijn eigen staat, waar de kansen voor de ontwikkeling van hun genie niet gunstig waren, en die van het uitoefenen ervan nog minder.

‘Ik sprak ze daarom met grote aarzeling uit, maar wat hun talent ook is, het is geen maatstaf voor hun rechten. Omdat Sir Isaac Newton superieur was aan anderen in begrip, was hij daarom niet de heer van de persoon of eigendom van anderen.

‘Over dit onderwerp winnen zij (zwarte mensen) dagelijks in de mening van naties, en er worden hoopvolle vorderingen gemaakt in de richting van hun herstel op gelijke voet met de andere kleuren van de menselijke familie. Ik bid u daarom mijn dank te betuigen voor de vele gevallen die u mij in staat hebt gesteld te observeren van respectabele intelligentie in dat ras van mensen, die de dag van hun opluchting snel kunnen bespoedigen, en verzekerd te zijn van de gevoelens van hoge en rechtvaardige waardering en overweging die ik aanbeveel jezelf met alle oprechtheid ”(nadruk gegeven).

Om een cartoon van de Amerikaanse geschiedenis te maken en Thomas Jefferson te casten als een ‘met haat vervulde, kwaadaardige blanke supremacist’ die het verdient dat zijn beelden worden opgewekt en zijn Verklaring van Onafhankelijkheid wordt verbrand, is het soort pure kwade trouw en kwade wil van het soort dat Bolsjewieken bezochten met soortgelijke uitwissingen en herschreven Rusland.

De verwaandheid dat mensen die in 1781 woonden de verstikkende politieke correctheid van 2020 moesten vertonen om te voorkomen dat ze anders zouden worden beschuldigd van monsterlijke ongerechtigheid, is een soort domheid die zo verschrikkelijk is dat het alleen kon worden verzonnen op onze Orwelliaanse universiteitscampussen, bedrijfsdirectiekamers en de holen van regeringsbureaucraten.

Laat een bekwaam team van historici de houding ten opzichte van arbeid en gebondenheid in 1776 of 1781 van de rabbijnen van het jodendom, de imams van de islam, de leiders van Congo en de mandarijnen van China onderzoeken en zien hoeveel Jeffersons ze onder hen vinden. Weinigen, we garanderen het.

De vrijheid die Washington, Jefferson en de andere patriotten zaaiden, tilde uiteindelijk alle boten op. Het kostte tijd, maar op 4 juli 1776 werd in deze Verenigde Staten het concept van vrijheid voor ieder mens geboren .

Of het nu deïsten of orthodoxe gelovigen zijn, deze emancipatie van man en vrouw komt voort uit een milieu dat doordrenkt is met de principes van de vrijheid van het evangelie . Vrijheid werd geboren in Amerika, niet afgeleid van de Talmud of de Koran, de Bhagavad Gita of Boeddha. Het was het geschenk van geesten die van wieg tot graf een samenleving en cultuur bewoonden waar de strijd om ‘geen koning behalve Jezus’ te resoneren met de kracht van een dynamo.

Het hing in de lucht. Het stond op de gedrukte pagina. Het was onontkoombaar. Koloniaal en het vroege Amerika waren in verbazingwekkende mate bijbelgeletterde samenlevingen. Amerika’s geschenk van het idee van vrijheid evolueerde naar een kader voor het geleidelijk bereiken van vrijheid voor iedereen.

Op de trappen van de bevrijdingsladder waren de eersten die de voordelen van vrijheid kregen de vrije blanke yeomanry van Amerika, vervolgens de tot slaaf gemaakte (“contractuele”) blanken en decennia later tot slaaf gemaakte zwarten. De tweede stap is bijna volledig uit de geschiedenis van ons land verwijderd. Al jaren verzamelt deze schrijver nieuw onderzoeksmateriaal voor een vervolg op ons boek They Were White en They Were Slaves . Het grootste deel van dit recente onderzoek getuigt van het feit dat de toestand van blanken in slavernij nog ernstiger en duurzamer was dan wat we eerst in ons boek hebben beschreven.

Men moet diep in de archieven graven omdat blanke slaven bijna altijd verkeerd bestempelde ‘dienaren’ zijn. Onlangs vonden we een militaire wet die in 1756 door koning George II (1683-1760) aan de Amerikaanse koloniën werd opgelegd, getiteld: “Een wet voor een betere rekrutering van zijne majesteitskrachten”. Het werd afgekondigd vanuit Boston. Onder deze wet werden blanke slaven in beslag genomen van hun eigenaars en gedwongen in het leger van de Redcoat.

Hoe weten we dat ze slaven waren en geen bedienden? Door het protest van hun eigenaren tegen de wet van de koning te lezen, zoals in Pennsylvania, waar de oppositie werd verwoord in termen van de dienstplicht van het leger van ‘een groot aantal gekochte bedienden’.

Het bezwaar was tegen de inmenging in de juridische eigendommen en rechten van de eigenaren van de blanken in slavernij, wat een “manifest en zwaar onrecht” betekende. Om zich te onderscheiden van hun blanke slaven, werd hun verzoek ondertekend met ‘de Freemen’. ( Bescheiden toespraak van de vertegenwoordigers van de Freemen van Pennsylvania [tot luitenant-gouverneur Robert Hunter Morris], 11 februari 1756).

Na de Amerikaanse Revolutie kon de Britse Kroon geen blanke slaven meer dumpen in Amerika onder de “Transport” van “misdadigers” wetten. Deze “misdadigers” die de doodstraf of slavernij in de koloniën ondergingen, waren vaak Engelse mannelijke en vrouwelijke winkeldieven die voedsel of kleding hadden gestolen, of stropers die een hert of een haas hadden gedood op het eigendom van een aristocraat. Na 1786 werden ze verscheept naar “Botany Bay” (Australië). Hun witte huid verhinderde niet het meedogenloze lijden dat hen was aangedaan.

Hun slavernij wordt verborgen door het jongleren met woorden. Net als de Amerikaanse slaven met de verkeerde naam slaven, wordt onze potentiële verontwaardiging verzacht door de toepassing van de term ‘veroordeelden’ op de blanke slaven van Australië. Ongeveer 160.000 werden vervoerd en in slavernij geplaatst in Australië, of Van Diemen’s Land (het huidige Tasmanië).

Deze “veroordeelden” verrichtten slavenarbeid, en de vrouwen onder hen zwoegden vaak onder de extra straf van het lijden van gedwongen hoererij. Deze blanken werden regelmatig opgeklopt. In het gevreesde witte slavenkamp van Port Arthur in Tasmanië werden ze gebruikt als lastdieren om passagiers in een spoorlijn te trekken.

In het licht van deze revisionistische feiten merken we dat we overweldigd worden door minachting voor het idee van de liberalen dat alle blanke mensen in die tijd leden waren van het ‘Meesterras’, dat een ‘blank huidprivilege’ bezat. Om geloofwaardigheid te hebben, moet deze hoax alle overwegingen van klasse in het Britse rijk uitsluiten, waarin arme en arme blanken werden beschouwd als een nauwelijks menselijke, erfelijk besmette klasse.

We kennen de identiteit van de leden van de Masterclass toen en nu, en dat zijn en waren nooit blanke christelijke slaven en paupers.

Dit essay verscheen oorspronkelijk in Revisionist History® nr. 104 (september 2019).

Michael Hoffman is professioneel historicus en auteur van negen boeken. Zijn nieuwe geschiedenis van de heersende klassenoorlog tegen zijn eigen volk, Hanging Poor Whites, verschijnt begin 2022.

https://revisionistreview.blogspot.com/2020/07/concept-of-freedom-for-every-human-was.html