Over openbaringen 22

1 En hij toonde mij een zuivere rivier van het water des levens, klaar als kristal, voortkomende uit den troon Gods, en des Lams.

De Schrift zegt dat er altijd zaadtijd en oogst op aarde zal zijn, dus er moet vocht zijn (Gen 8:22). Het is niet waarschijnlijk dat er regen zou kunnen zijn zonder verdamping uit de oceanen. God gaf de regenboog als een eeuwig verbond aan alle schepselen (Gen 9:16). Als er geen regen is, is er geen regenboog. Zo zou Gods eeuwig verbond worden verbroken. Als er regen is, kan dit vers op aarde letterlijk worden vervuld.

De Heilige Stad zal alle fysieke wetten hebben die God wil dat ze heeft. Er zijn waarschijnlijk meer dan vier dimensies in de Heilige Stad. De Heilige Stad kan echte fysieke manifestaties hebben die eeuwige spirituele waarheden zullen aantonen. De spirituele waarheid is in dit geval het levende water van de Heilige Geest dat van de troon van Vader God en Zijn Zoon naar de naties stroomt.

2 In het midden van haar straat en op de ene en de andere zijde der rivier was de boom des levens, voortbrengende twaalf vruchten, van maand tot maand gevende zijne vrucht; en de bladeren des booms waren tot genezing der heidenen.

De boom is uniek zoals in de Hof van Eden en staat in het midden van de rivier en bevindt zich in het levende water dat van de troon van God komt, dit opzuigt en zijn takken uitstrekt en over beide rivieroevers heen gaat.

De passage zegt dat de boom twaalf soorten fruit draagt en elke maand fruit produceert. (Met andere woorden, er worden elke maand 12 soorten fruit aan de boom geproduceerd)

De bladeren voor de genezing van de naties moeten worden vertaald zoals de bladeren waren voor de gezondheid (of het leven) van de naties .

Dit is dezelfde levensboom die in het midden van de Hof van Eden stond. Deze fysieke manifestatie van een spirituele waarheid zal eeuwig bestaan om te laten zien dat voortdurende voeding voor de naties van God komt. De bladeren voor gezondheid geven aan dat het spirituele leven van alle mensen van God afkomstig is van de boom die Hij heeft verschaft.

Aangezien God maanden noemt in het eeuwige koninkrijk, lijkt het zeer waarschijnlijk dat er in het eeuwige tijdperk nog tijd zal zijn.

3 En geen vervloeking zal er meer tegen iemand zijn; en de troon Gods en des Lams zal daarin zijn, en Zijn dienstknechten zullen Hem dienen;

Er zal geen vloek meer zijn in Gods schepping. Er zal geen entropie (wanorde) zijn in Gods nieuwe of vernieuwde schepping . Alles wat fysiek gemanifesteerd is in dit universum, zal worden verbeterd of constant blijven. Voor de mensheid betekent dit creativiteit zonder dood of verval. De eeuwige taak van degenen die in de Heilige Stad wonen, zal zijn om God bij te staan in Zijn schepping.

4 En zullen Zijn aangezicht zien, en Zijn Naam zal op hun voorhoofden zijn.

5 En aldaar zal geen nacht zijn, en zij zullen geen kaars noch licht der zon van node hebben; want de Heere God verlicht hen; en zij zullen als koningen heersen in alle eeuwigheid.

Als ze voor eeuwig met Hem zullen regeren in de Heilige Stad , moeten er mensen zijn om over te regeren . Dit zou duidelijk moeten maken dat niet iedereen die in de eeuwigheid leeft in de Heilige Stad zal wonen. Het mysterie dat we moeten oplossen is: over wie regeren de mensen in de Heilige Stad? Het kunnen niet degenen zijn die in de poel van vuur zijn geworpen. Ze regeren over de kinderen van God, geboren nadat de bruid van Christus met Jezus is getrouwd.

De aarde is het middelpunt van het universum. Hier begon God het menselijk leven naar Zijn beeld.

De Heilige Stad zal de troon van God zijn en die in de bruid van Christus zijn zullen met Hem heersen over de hele schepping voor de eeuwigheid, maar de planeet aarde is misschien nog maar het begin van Gods plan voor het menselijk ras. Het rijk van de mens, geschapen naar het beeld van God (de tweede Adam), is misschien voorbestemd om eindeloos meer kinderen voor God te reproduceren.

Zie het in de volgende tijdlijn:

God schept Adam en Eva in de Hof van Eden als onsterfelijken om Zijn schepping te bevolken, maar ze worden misleid door de satan. Door hun ongehoorzaamheid brachten ze zonde en dood in de wereld en moesten ze uit de tuin en uit de aanwezigheid van God worden geworpen omdat God heilig is. Hij kan niet onder de zonde wonen. Adam en Eva stierven in hun zonden en de enige hoop die ze ooit weer zullen hebben om gemeenschap met God te hebben, is als ze erop vertrouwen dat God zelf een manier van verzoening voor hun zonden zal verschaffen. Dit geldt ook voor al hun nakomelingen.

God zendt door het zaad van de vrouw een tweede Adam (Zijn Zoon Jezus) voor de aarde. Deze laatste Adam zondigde niet. Jezus nam de straf van de zonde op zich die de mens van God scheidde door zijn offerdood aan het kruis. Door de eerste ongehoorzaamheid van Adam kwam de zonde in de wereld en door de laatste Adams gehoorzaamheid aan het kruis werd voor de zonde betaald. Allen die door geloof erop vertrouwen dat de Schepper genoeg van de mens hield om Zijn bloed te vergieten en te sterven voor de zonden van de mensheid en geloven dat Hij de kracht heeft om zichzelf op te wekken tot een nieuwe schepping waar geen zonde of dood is, zullen regeren en regeren met Hem in deze nieuwe schepping als koningen en priesters.

De gelovige mensen die dit geloven zijn de Eva voor deze tweede Adam (Jezus). Ze worden ook wel de bruid van Christus genoemd. Aangezien ze getrouwd / verbonden zullen zijn met de Zoon van God, is hun bestemming om voor eeuwig met Hem te regeren en met Hem te regeren vanuit de Heilige Stad (de nieuwe Hof van Eden).

Ze zijn opgevoed als onsterfelijke wezens met Jezus en zijn gemaakt naar Zijn gelijkenis en de gelijkenis van engelen. Zesduizend jaar kan worden toegewezen om de bruid te voltooien en dan vindt het huwelijk plaats. Hun eerste toewijzing na het huwelijk zal zijn om 1000 jaar lang met Jezus op aarde te regeren en te regeren totdat ze alle vijanden van God verslaan en de laatste vijand de dood is. Zo maken ze het mogelijk dat Gods plan voor de mensheid om heerschappij over zijn schepping te hebben, kan worden vervuld.

Satan, dood, hel en alle vijanden van God worden dan in de poel van vuur geworpen.

De zielen die worden geboren nadat de bruid is voltooid en die van de boom des levens eten, zetten spirituele onsterfelijkheid op als nieuwe Adams en Eva’s in het herstel. Deze mensen zullen onsterfelijk worden, maar ze kunnen geen deel uitmaken van de reeds getrouwde vrouw van de Zoon van God. Degenen in het lichaam van Christus zijn één met Jezus. Bijgevolg zullen degenen in het lichaam van Christus worden gemaakt naar de gelijkenis van de opgestane Heiland. Ze zullen gemaakt worden in de aard van engelen die ze voorbestemd zijn te vervangen vanwege de val van de satan met zijn engelen. Zij zullen met Christus blijven heersen en regeren over zijn schepping voor de eeuwigheid vanuit zijn Heilige Stad.

Degenen die niet deel uitmaken van de eerste opstanding in het Lichaam van Christus maar geboren zijn voor de mensheid, zullen niet langer fysiek sterven omdat de dood zal worden overwonnen tijdens de duizendjarige regering van Christus. Degenen die geloven, zullen niet in de poel van vuur worden geworpen en ze zullen in dezelfde natuur zijn als Adam en Eva vóór de val van de mens. Ze zijn waarschijnlijk onderworpen aan alle fysieke wetten van de herstelde schepping. Ze kunnen voor de eeuwigheid nakomelingen voortbrengen zoals God het wil. Ze zullen heerschappij hebben over Zijn schepping en een eindeloos groeiende schepping bezetten. Dit was vanaf het begin Gods wil voor de mens.

De mens is geschapen om lief te hebben en bemind te worden door de Schepper en om met Hem om te gaan. De mens is gemaakt naar het beeld van God, wat betekent dat hij Gods wil en natuur in zijn hele wezen zou weerspiegelen terwijl hij heerschappij had over de werken van Gods schepping.

De hemel is de heilige stad die in dit boek wordt beschreven. Het is de woonplaats van de vrouw van het Lam. Het zijn degenen die gewassen zijn in het bloed van het Lam die de eerste opstanding hebben bereikt. De hemel is de stad van de verloste van de Heer die werd gewassen door te geloven in Zijn gerechtigheid en Zijn bloedoffer.

6 En hij zeide tot mij: Deze woorden zijn getrouw en waarachtig; en de Heere, de God der heilige profeten, heeft Zijn engel gezonden, om Zijn dienstknechten te tonen, hetgeen haast moet geschieden.

7 Zie, Ik kom haastiglijk zalig is hij, die de woorden der profetie dezes boeks bewaart.

De engel laat er geen twijfel over bestaan dat deze dingen zullen gebeuren. Hij zegt dat ze snel zullen plaatsvinden. In feite zijn de toekomstige gebeurtenissen begonnen toen Johannes zijn brief naar de kerken in Azië stuurde. Dit hele boek is dat Jezus in de loop van de tijd in Zijn schepping wordt onthuld. Nadat Jezus zijn kerk heeft verwijderd, zien we dat Jezus de aarde met oordeel reinigt. Dan vervult Hij de belofte van een Messias aan de natie Israël. Ten slotte zien we in dit laatste hoofdstuk Jezus in Zijn schepping in de eeuwigheid.

Jezus zegt dat Hij snel komt en sommigen hebben dit verkeerd begrepen, wat betekent dat Hij terug zal komen in de generatie waarin het werd gesproken. Het woord in het Grieks betekent eigenlijk dat Hij plotseling komt . De engel werd gezonden om zijn dienstknechten (de kerk) te laten zien wat er binnenkort moet gebeuren. Deze profetie begon eigenlijk met de zeven kerken van Johannes ‘tijd. Het gaat meestal over het kerktijdperk op aarde totdat de kerk is voltooid bij het huwelijk in de hemel.

Jezus vertelt ons hier ook dat degenen die de uitspraken van de profetie van dit boek naleven, gezegend zijn. Toch zijn er velen in de kerk die hebben onderwezen en nog steeds onderwijzen dat dit boek niet door leken kan worden begrepen. Sommigen hebben zelfs geleerd dat dit een verzegeld boek is. Er zijn er veel meer die dit boek niet zullen onderwijzen.

Merk ook op dat de engel Johannes vertelt dat het boek een profetie is. Profetieën van God zijn waarheden die zullen gebeuren. Alle profetieën in de Bijbel die al in vervulling zijn gegaan, zijn op een letterlijke manier van gezond verstand vervuld. Er is absoluut geen reden om hier anders over na te denken, alleen omdat sommige dingen in dit boek moeilijk te begrijpen of moeilijk te accepteren zijn voor sommigen.

Alle teksten moeten in een gemeenschappelijke letterlijke lezing worden genomen, tenzij de passage zelf duidelijk maakt dat ze anders moet worden genomen. Dit geldt ook voor alle intelligente communicatie in de wereld. Als mensen zouden allegoriseren en vergeestelijken wat door de communicator zonder goede reden als letterlijk zou worden opgevat, zouden ze nooit de boodschap krijgen en zouden ze worden gecategoriseerd als mensen die geen contact hebben met de realiteit.

Sommigen zeggen dat een letterlijke lezing van gezond verstand symboliek en metaforen niet toelaat. Dat is nooit waar symboliek en metaforen zijn instrumenten voor gezond verstand in elke taal. Echter, wanneer een auteur maakt gebruik van deze tools, is het duidelijk dat hij de lezer ook de middelen van de echte boodschap geeft.

Openbaring gebruikt zulke literaire hulpmiddelen, maar wanneer ze worden gebruikt, worden ze duidelijk gedefinieerd door de auteur van alle geschriften. De betekenis zal in de Schrift worden gevonden en de betekenis zal duidelijk zijn. Literaire instrumenten die in Openbaring worden gebruikt, mogen niet worden gedefinieerd door veronderstellingen die theologen hebben gemaakt met behulp van denominationele theologie als de sleutel tot het begrijpen van de tekst. Bovendien gebruikt een gezond verstand bij letterlijk lezen literaire apparaten, maar het neemt nooit aan dat de bedoeling van de communicatie niet is om letterlijk te worden begrepen.

Degenen die zeggen dat Openbaring alleen allegorie is, schrappen de duidelijke profetie en de bedoeling van de auteur. Dit maakt Johannes ‘woorden tot oefeningen in interpretatie door theologie en ideologie, waardoor de meeste christenen tegenwoordig kunnen beweren dat de details in Openbaring de spirituele strijd tussen goed en kwaad beschrijven. Johannes suggereert nooit zo’n idee. Elke eenvoudige lezing van de tekst zou nooit zo’n idee opleveren!

( 2Petrus 1, 19-20:

19 En wij hebben het profetische woord, dat zeer vast is, en gij doet wel, dat gij daarop acht hebt, als op een licht, schijnende in een duistere plaats, totdat de dag aanlichte, en de Morgenster opga in uw harten.

20 Dit eerst wetende, dat geen profetie der Schrift is van eigen uitlegging;

21 Want de profetie is voortijds niet voortgebracht door de wil eens mensen, maar de heilige mensen Gods, van den Heiligen Geest gedreven zijnde, hebben ze gesproken.)

Degenen die dit profetische boek en andere bijbelprofetieën volgens hun theologie allegoriseren, begrijpen niet alleen niet de algemene boodschap, maar ze hebben voorkomen dat vele anderen het ooit zullen krijgen.

8 En ik, Johannes, ben degene, die deze dingen gezien en gehoord heb. En toen ik ze gehoord en gezien had, viel ik neder om aan te bidden voor de voeten des engels, die mij deze dingen toonde.

9 En hij zeide tot mij: Zie, dat gij het niet doet; want ik ben uw mededienstknecht, en uwer broederen, der profeten, en dergenen, die de woorden dezes boeks bewaren; aanbid God.

Je zou denken dat Johannes de boodschap zou hebben ontvangen toen de andere engel hem berispte omdat hij was gevallen om hem te aanbidden. Het moet duidelijk zijn dat engelen verschijnen alsof ze goden voor mensen zijn, net als Satan. In ieder geval is het duidelijk dat engelen niet aanbeden mogen worden en rechtvaardigen niet eens aanbeden willen worden. Dat zou duidelijk moeten maken dat ze geen beelden van engelen mogen hebben voor geluk of gunst. Dat is afgoderij en het is nogal beledigend voor de engelen. Engelen in de Schrift zijn nooit vrouwelijk, nooit schattig en mogen nooit verafgood worden; het zijn krachtige dienstknechten van God die Zijn wil uitvoeren. De engel in deze passage noemt iedereen die de uitspraken van dit boek houdt een mededienaar. Dat is een hele eer voor mensen van vlees. Wat een bestemming hebben de verlosten van de Heer!

10 En hij zeide tot mij: Verzegel de woorden der profetie dezes boeks niet; want de tijd is nabij.

Nogmaals, ons wordt verteld dat dit boek een profetie is. Johannes wordt verteld het niet te verzegelen omdat de toekomstige dingen die erin zijn geschreven zijn begonnen met de brieven aan de zeven kerken in Azië. Sommige van deze dingen die aan de zeven kerken waren geschreven, begonnen eigenlijk in het leven van Johannes. Daniëls profetieën vertellen over deze periode en meer, maar het is een verzegeld boek. Het is verzegeld, omdat Daniëls profetie voornamelijk over Israël gaat en hoe de heidense naties met Israël omgaan. Tot nu toe was Israël in duisternis en zal ze geen licht ontvangen om de profetieën van Daniël te verzegelen totdat ze zich midden in de profetieën van dat boek in de laatste dagen bevindt.

Het boek Openbaring is geschreven aan degenen die in spiritueel licht zijn. De doorgangen voor degenen die in het licht zijn, kunnen niet worden afgesloten. Het boek is alleen verzegeld voor degenen die in geestelijke duisternis leven . Degenen in het christendom die zeggen dat Openbaring een verzegeld boek is of dat het niet kan worden begrepen, bevinden zich in duisternis. De zeven donderslagen zijn in dit boek verzegeld, maar de donders zijn net voor Gods toorn en daarom hoeven de Kerk en Satan niet te weten wat ze aankondigen.

11 Die onrecht doet, dat hij nog onrecht doe; en die vuil is, dat hij nog vuil worde; en die rechtvaardig is, dat hij nog gerechtvaardigd worde; en die heilig is, dat hij nog geheiligd worde.

Dit vers geeft aan dat het geven van deze profetie de harten van de mensen niet zal veranderen. Dit betwist degenen die zeggen dat deze dingen zichzelf vervullende profetieën worden!

12 En zie, Ik kom haastiglijk en Mijn loon is met Mij, om een iegelijk te vergelden, gelijk zijn werk zal zijn.

13 Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde; de Eerste en de Laatste.

Wanneer Jezus plotseling komt, zullen alle oordelen en beloningen die in dit boek zijn geschreven plaatsvinden omdat Hij de Almachtige God is, de Schepper van alle dingen. Hij is de beginner en de afmaker van alle dingen.

14 Zalig zijn zij, die Zijn geboden doen, opdat hun macht zij aan den boom des levens, en zij door de poorten mogen ingaan in de stad.

De eeuwige geboden worden vervuld door God lief te hebben en onze naaste lief te hebben als onszelf. Het houden van deze twee geboden vervult alle andere geboden van God. Degenen die dat doen, zullen toegang krijgen tot de levensboom in de Heilige Stad, zodat ze ervan kunnen eten en voor eeuwig geestelijk leven kunnen hebben.

De waarheid is: je kunt God niet liefhebben als je Zijn Zoon afwijst en je kunt in werkelijkheid je naaste niet liefhebben zonder de Geest die door de Zoon is gegeven. Daarom kun je de geboden alleen vervullen door de Geest van Jezus Christus in jou.

15 Maar buiten zullen zijn de honden, en de tovenaars, en de hoereerders, en de doodslagers, en de afgodendienaars, en een iegelijk, die de leugen liefheeft, en doet.

Deze hebben geen toegang tot de Heilige Stad of toegang tot de levensboom. Ze zullen in een eeuwige staat van dood zijn (scheiding van God).

16 Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om ulieden deze dingen te getuigen in de Gemeenten. Ik ben de Wortel en het geslacht Davids, de blinkende Morgenster.

Jezus is degene die de engel naar Johannes heeft gestuurd om de kerk over deze dingen te vertellen. Hij zegt dat hij uit de afstamming van David kwam en dat Hij de heldere morgenster is (het licht van de wereld het eerste licht dat schijnt dat aangeeft dat de nacht voorbij is).

17 En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En die het hoort, zegge: Kom! En die dorst heeft, kome; en die wil, neme het water des levens om niet.

Het lijkt erop dat het vers gericht is op degenen die dorst hebben. Ons wordt verteld dat het water des levens vrijelijk wordt gegeven aan allen die dorst hebben naar Hem (Jezus). De woorden en wie dan ook lijkt erop te wijzen dat de mensheid een vrije wil heeft om naar Jezus te komen om gered te worden of niet.

18 Want ik betuig aan een iegelijk, die de woorden der profetie dezes boeks hoort: Indien iemand tot deze dingen toedoet, God zal hem toedoen de plagen, die in dit boek geschreven zijn.

19 En indien iemand afdoet van de woorden des boeks dezer profetie, God zal zijn deel afdoen uit het boek des levens, en uit de heilige stad, en uit hetgeen in dit boek geschreven is.

God neemt de profetische boodschap die Hij aan Johannes gaf serieus. Iedereen die aan de woorden van deze profetie toevoegt, zal de plagen ontvangen die in dit boek zijn geschreven en degenen die de woorden van deze profetie wegnemen, zullen in de poel van vuur worden geworpen. Die waarschuwing heeft velen ervan weerhouden met de tekst te knoeien, maar het heeft waarschijnlijk ook een diepere profetische betekenis.

Degenen die zeggen dat ze de woorden begrijpen en ze vervolgens vergeestelijken of allegoriseren om iets anders te betekenen dan wat werd gezegd, zullen de Opname misschien missen en door de verdrukking gaan (de plagen in dit boek – d.w.z. de theologen in Thyatira, Sardis en Laodicea). Degenen die zeggen dat deze geschriften niet eens Gods woord zijn, hebben geen enkele rol in de beloften in dit boek. Ze zullen in de poel van vuur worden geworpen.

20 Die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom haastiglijk. Amen. Ja, kom, Heere Jezus!

21 De genade van onzen Heere Jezus Christus zij met u allen. Amen.

De laatste woorden van het boek vertellen ons dat Jezus plotseling zal komen. We zouden allemaal moeten kijken en wachten op Zijn terugkeer. De tijd die de Vader vaststelt voor de voltooiing van de bruid wordt erg kort. De genade van onze Heer Jezus Christus zij met jullie allen!

Mt 24, 42 Let daarom op, want u weet niet in welk uur uw Heer komt.

Mt 25, 13 Let daarom op , want gij kent noch de dag noch het uur waarin de Zoon des mensen komt.

Mc 13,33 Let op, waak en bid: want gij weet niet wanneer de tijd is.

Mc 13, 34 Want de Mensenzoon is als een man die een verre reis maakt, die zijn huis verliet en autoriteit gaf aan zijn dienstknechten, en aan ieder zijn werk, en gebood de portier te waken .

35: Let daarom op, want u weet niet wanneer de heer des huizes komt, ’s avonds of om middernacht, of bij de kraaiende kraaien, of’ s morgens

Lc 21, 36 Let daarom op , en bid altijd, dat gij waardig geacht wordt te ontsnappen aan al deze dingen die zullen gebeuren en voor de Zoon des mensen te staan.

1Th 5, 6 Laten wij daarom niet slapen, zoals anderen; maar laten we kijken en nuchter zijn.

Openbaring 3, 3 Bedenk daarom hoe u hebt ontvangen en gehoord, en houd vast en bekeer u . Als u daarom niet waakt, zal ik als een dief op u komen en u zult niet weten welk uur ik over u zal komen.

Matteüs 21, 42-46:

42 Jezus zeide tot hen: Hebt gij nooit gelezen in de Schriften: De steen, dien de bouwlieden verworpen hebben, deze is geworden tot een hoofd des hoeks; van den Heere is dit geschied, en het is wonderlijk in onze ogen?

43 Daarom zeg Ik ulieden, dat het Koninkrijk Gods van u zal weggenomen worden, en een volk gegeven, dat zijn vruchten voortbrengt.

44 En wie op dezen steen valt, die zal verpletterd worden; en op wien hij valt, dien zal hij vermorzelen.

45 En als de overpriesters en Farizeën deze Zijn gelijkenissen hoorden, verstonden zij, dat Hij van hen sprak.

46 En zoekende Hem te vangen, vreesden zij de scharen, dewijl deze Hem hielden voor een profeet.

https://www.thepropheticyears.com/The%20book%20of%20Revelation/Revelation%20Chapter%2022.HTM

https://scheppingofevolutie.nl/shop/