Over oorlogsretoriek

Herbloggen:

Het totalitaire narratief van White Privilege

Oorlogsretoriek en “Thought Control”

13 juni 2020 – Sonja Dahlmans

OpinieZ

Op de sociale media wordt van links tot rechts en omgekeerd met modder gegooid. Praattafels verkondigen de boodschap dat ook in Nederland institutioneel racisme bestaat, dat bestreden moet worden. Waar komt dit vandaan?

🔊 Beluister dit artikel

Critical Race Theory

De Critical Race Theory is een theorie die zich in de Verenigde Staten ontwikkelde. Uitgangspunt is dat ras, wet en macht sterk met elkaar zijn verbonden in die zin dat white supremacy wordt gehandhaafd in de maatschappij, ook al is iedereen op basis van de wet gelijk. Omdat zij de dominante groep zijn, zouden blanken altijd voordeel hebben ten opzichte van minderheden. Deze theorie maakt weer deel uit van een nog groter geheel, dat van de social privilege.

Eind jaren ‘80 schreef Peggy McIntosh voor het eerst over het zogenaamde white privilege. Aangeboren privileges, niet verdiend, waar de witte mens zich niet (genoeg) van bewust is. Er bestaat ook male privilege; het idee dat vrouwen vanaf hun geboorte op achterstand staan vanwege hun sekse. En, u gelooft het niet, er is zelfs Christian privilege. De lijst werd later aangevuld, onder andere door Black en Stone (2005), met seksuele oriëntatie, religie (vandaar de claim dat ‘islamofobie’ racisme is), onderwijs, fysieke beperking, genderidentiteit, sociale klasse en leeftijd. Privileges worden gezien binnen een concept, een wereldbeeld, van onderdrukkers en onderdrukten. Wit, man en christelijk is het grote Kwaad van onze tijd.

Caroline van der Plas

@lientje1967

Gros van NL leefde in de 15e, 16e, 17e, 18e, 19e en tot ver in de 20e eeuw in bittere armoe. Waren blij als ze de leeftijd van 40 haalden. Of dat hun kinderen niet stierven bij geboorte of van honger en ziektes. En als ze al de 40 haalden, waren ze versleten. #WhitePrivilege

White privilege

De massale aandacht voor de dood van Floyd en het gebrek aan aandacht, ik schreef het al eerder op OpinieZ voor de christenvervolging en slavernij van zwarte Afrikanen in landen als Nigeria, Libië, de Centraal Afrikaanse Republiek en Mali, moeten we bezien vanuit de theorie van white privilege. Geen vuist in de lucht tegen de misogynie in landen als Iran, Saudi-Arabië en Pakistan. Dat zijn geen ‘witte’ onderdrukkers. Ironisch, omdat islamitische (de dominante religie in deze landen) bronteksten benadrukken dat Mohammed wit was en niet zwart. Er is zelfs een hadith die zegt dat iemand die claimt dat Mohammed zwart was, gedood moet worden.

Schrijvers als Ibn Ata, Ibn Khaldun en al-Tabari legden verband tussen de vloek van Ham, slavernij en een zwarte huidskleur. Overigens werd in die teksten met wit Arabisch bedoeld.

Huiswerk voor ‘onderdrukker’

In ons land protesteerde de Grauwe Eeuw tegen de naam van de Coentunnel, in Engeland werd een beeld van Churchill beklad met ‘racist.’ In beide landen zijn scholen vernoemd naar Ibn Khaldun en Ibn Sina (Avicenna). Van Ibn Sina is de uitspraak dat ‘zwarten van nature slaaf zijn’ en Ibn Khaldun schreef over de Zanj (zwarte Afrikanen) dat zij ‘weinig beschaving hadden, onderdanig zijn aan slavernij en dat zij niet als mens gezien konden worden.’ Dat lijkt geen enkel probleem, niemand die eist dat zij hun huiswerk doen.

Huiswerk ja, want als onderdrukker moet je weten dat je onderdrukt. Als je dat niet weet (of onvoldoende bewust bent) moet je boeken lezen, je geschiedenis kennen.

Islam is de oplossing

In deze karavaan van oproerkraaiers, die zich vermommen als vredestichters, marcheren ook de nieuwe kissas: islamitische verhalenvertellers. Al in het verleden wisten zij hun verhalen aan te passen aan hun publiek. Zij zien in de ontstane chaos en onrust een uitgelezen kans om de islam te promoten. Mohammed was een feminist. De islam is de oplossing tegen seksueel misbruik-schandalen en tegen racisme. En de islam als oplossing voor het milieuvraagstuk

Voor al het Kwaad van het Westen is de islam de oplossing, zo moeten wij geloven.

Racistisch?

Nog voor het onderzoek was afgerond, werd Floyd’s dood gekenmerkt als racistische daad. Een witte agent doodde een zwarte, ongewapende man. Dat er vier agenten betrokken waren bij dit incident en twee daarvan niet ‘wit’ waren, liet men aanvankelijk zorgvuldig achterwege. #BlackLives doen er alleen toe wanneer het als bewijs kan dienen van vermeend institutioneel racisme, opgelegd door witte onderdrukkers.

De dood van de zwarte agent David Dorn tijdens de rellen was daarom van geen enkele waarde. Immers: Dorn maakte deel uit van het systeem van de ‘onderdrukkers,’ namelijk de politie. Er wordt zelfs opgeroepen daarin niet meer te investeren of er maar helemaal vanaf te zien: “Some people wonder how we could ever have a world without police, but let’s put it this way: When there’s a fire, we don’t have people who are trained to kill and have guns show up, we have fire fighters. Similarly if someone with a mental disorder is wandering the streets hurt, wouldn’t you want a mental health professional there?

James Woods

@RealJamesWoods

They don’t even bother to pretend anymore… #WarOnAmericahttps://www.foxnews.com/media/ny-times-op-ed-clears-up-defund-the-police-confusion-yes-we-mean-literally-abolish-the-police …

NY Times op-ed clears up ‘Defund the police’ confusion: ‘Yes, we mean literally abolish the police’

A New York Times op-ed published Friday attempted to make clear what “Defund the police” actually means.

Target Events

Die Sunrise Movement is een Green Deal beweging, maar ook het milieuvraagstuk wordt gezien vanuit het idee van de white supremacy en de privileges. Alles wat op dit terrein de afgelopen jaren is bereikt, wordt ontkend, met voortdurende hyperfocus op ongelijkheid en onderdrukking. Media, politici en bestuurders gaan hierin graag mee. Uit sympathie of gedeelde idealen of omdat ze niet weten hoe ze deze massahysterie anders kunnen beteugelen.

Er zijn trainingen zoals die van Momentum die jongerenorganisaties leren van een incident gebruik te maken en hun acties daaromheen te plannen en uit te voeren. De zogenaamde target events. Het gaat niet om de dood van Floyd, die was slechts bijzaak. Het doel is zo’n gebeurtenis trending te maken om sociale druk uit te oefenen en mensen uit elkaar te drijven. Het narratief bepalen en daarmee gedachteverandering veroorzaken.

“Popular movements need to force the public to take notice of the issue and take a ​​stance. Escalating strategic nonviolent action drives a wedge into the public’s ​moral conscience by asking: which side are you on?”

Thought control

Hoe geweldloos, want dat is de claim, deze acties zijn, kun je je afvragen. Er zijn doden gevallen in Amerika tijdens de rellen en vernielingen, maar er is ook een zorgvuldig geplande uitsluiting van mensen. Bullying, taalbeheersing (zoals wit in plaats van blank) en thought control. Excuses aanbieden voor de slavernij waar je zelf part noch deel aan hebt gehad en knielen om te ervaren wat onderdrukking is.

De massa manipuleren zodat deze reageert met heftige reacties op sociale media, in de politiek en het onderwijs. Groepsdruk als wapen van mensen die claimen tegen onderdrukking te strijden. Het kan allemaal in deze tijd.

OpinieZ

@OpiniezMagazine

“Het tijdperk van emotionele chantage (1)“. Deel 1 drieluik door Pamela Pinas @DrsPhenomenal https://opiniez.com/2020/02/05/het-tijdperk-van-emotionele-chantage-1/pamelapinas/ …

Wij tegen zij

Actie voeren versus de rede, en daarom is er ook geen inhoudelijk debat. De actievoerders houden vast aan hun vier strategische punten op elke kritiek: een woord of gebeurtenis targetten, het narratief bepalen, mensen dwingen tot uitspraken en hen uit elkaar drijven. Wij tegen zij, waarbij bijvoorbeeld journalist Wierd Duk, wetenschapper Ruud Koopmans of schrijver Leon de Winter als totem dienen. Die moet je bestrijden om hun invloed te verkleinen. Zij kunnen namelijk het beoogde doel, de publieke opinie bepalen, frustreren door er een ander narratief tegenover te stellen.

Wierd Duk

@wierdduk

Ik was er even niet. Wat is er intussen verboten und entartet verklaard door onze neomarxistische broeders en zusters van de Gedankenpolizei? Pipo de clown, de Fabeltjeskrant, Soldaat van Oranje?

Oorlogsretoriek

Momentum leert organisaties om mensen publiekelijk tot een uitspraak te dwingen. Zo probeerde Unicorn Riot de burgemeester van Minneapolis te dwingen om te zeggen de politie in zijn stad te willen ontmantelen. Toen hij niet zei wat ze wilden horen, kon hij gaan. In zijn eigen stad.

De vergelijking met een stammenstrijd is snel gemaakt. Kijk naar de oorlogsretoriek van betreffende sites met woorden als war, fight, army enzovoort. De actievoerders, als de Robin Hoods van deze tijd, verschuilen zich achter maskers (ook buiten coronatijd) en nick names op het internet en vallen en masse aan. En jij moet kiezen: of je hoort bij hen die social justice eisen of je bent tegen ze. Meer smaken kennen ze niet.

Goddelijk heilsplan

Het beoogde doel is goedkeuring van de Allerhoogste, de peer group, en verlossing van je aangeboren schuld. Er zit beslist een religieus tintje aan dit alles. Iedereen die geboren is met een zogenaamd privilege, moet zich daarvoor schamen en schuldig voelen. Nu God uit beeld is, moet ergens anders rechtvaardigheid, boete en vergeving vandaan komen. Deze bewegingen zijn de Hogere Macht geworden; zij bepalen wie en wat jij bent.

De groep bepaalt je identiteit, gedachten, taalgebruik en gedrag. Niet zwart genoeg zoals Biden iemand toewierp, niet ‘gay’, zoals David Sarka, dus racist of nazi. Niet wachten op een escathologisch Laatste Oordeel, maar straffen en belonen nu en non stop. Hun ideale maatschappij moet worden opgebouwd, als alternatief voor het Goddelijk heilsplan. Wie daar niet in meegaat, krijgt de hel op aarde.

God sta ons bij.

Over de auteur

Sonja Dahlmans

Student theologie

Linkse politiek

2020.06.13

Het totalitaire narratief van White Privilege

Integratie

2020.06.07

Black Lives Matter-protest als oefening in Deugen

Integratie

2020.05.14

Toegenomen homohaat: de Roze Olifant in de kamer

Gezondheidszorg

2020.04.01

De mediamantra’s van de Coronacrisis

Lees ook:

Laten we niet dom doen

Laten we de globalisten winnen?

‘Blacks’ net zo goed slachtoffer van Black Lives Matter