Over de babylonische talmoed

De christen van vandaag wordt van alle kanten beïnvloed met verwijzing naar ons “joods-christelijke erfgoed”, onze “joods-christelijke beschaving” en de “broederschap” die vermoedelijk zou moeten prevaleren tussen christelijk en talmoedisch jodendom. Dit is propaganda en kan alleen slagen als men onwetend is over de aard van de babylonische talmoed en de totale tegenstelling tussen het huidige talmoedische/kabbalistische jodendom en het christendom die noodzakelijkerwijs moet bestaan.

Door de eeuwen heen en tot aan de huidige eeuw was er niet zo’n onwetendheid van talmoedische voorschriften. De waarheid zoals deze herhaaldelijk werd onthuld, zorgde ervoor dat dit en de aanhangers ervan werden beschimpt.

Het is inderdaad vreemd dat de waarschuwingen tegen deze vorm van jodendom, tegenwoordig onbekend zouden zijn voor de katholieke geestelijkheid, en dat de geschriften van Luther, die over het algemeen als een tweede evangelie zijn voor protestanten, even onbekend zouden zijn over dit onderwerp.

De eerste Engelse vertaling van de babylonische talmoed was in 1903 door Rodkinson (echte naam M. Levi Frumkin), en werd uitgegeven door Rabbi Isaac M. Wise, “Vader” van het zogenaamde “hervormingsjodendom”. Rodkinson verwijderde veel van het vuil in de niet-gereinigde talmoed, maar desalniettemin bleek zelfs deze verkorte vertaling zeer onthullend.

En toch is het nooit gelukt deze talmoedlering te bestrijden. Het domineert nog steeds de geest van een heel volk, dat de inhoud ervan vereert als goddelijke waarheid, en talloze aantallen hebben hun leven en hun bezittingen opgeofferd om het te redden van vergaan. Dat geldt al vanaf de tijd van de Romeinen. Die hebben het geprobeerd te vernietigen, evenals verschillende pausen.

Men zou zich kunnen afvragen: “Hoe kan iemand die leest wat deze talmoed zegt, discussiëren over de inhoud ervan?”In dit verband moet echter worden bedacht dat alleen met de relatief ongekuiste vertaling van de talmoed in deze eeuw, in de hedendaagse taal, Engels, het voor de niet-Jood mogelijk is geworden om de volledige impact te krijgen van wat de talmoed zegt. In andere proeven konden argumenten woeden over wat een Jiddische of Hebreeuwse tekst van de talmoed werkelijk bedoelde, indien vertaald. Niettemin verloren de joden uiteindelijk altijd dergelijke argumenten, getuige de veroordeling van de talmoed door niet-joden door de eeuwen heen.

Toen Maarten Luther zijn beroemde stellingen op de deur van de kathedraal van Wittenberg vastspijkerde en daarmee de machinerie van de Reformatie in gang zette, werd het lot van de enthousiaste joden van het Renaissance-Italië bezegeld. Bedreigd door deze gevaarlijke beweging van afscheiding, begon de katholieke kerk haar huis op orde te brengen, systematischer en vollediger dan ooit tevoren, in het proces dat bekend staat als de contrareformatie. De pausen waren niet langer bij uitstek verlichte beschermers van literatuur, wetenschap en kunst, met wereldse neigingen en interesses. Voortaan werden zij gekozen uit diegenen in wier ogen de vereisten van de Kerk, geestelijk voorop stonden die de joden beschouwden als een zuurdesem van ongeloof die het christendom in gevaar brachten.

Toen paus Leo X in 1517 aflaten begon te verkopen, hielp dit Luthers breuk met de kerk en het nagelen van zijn stellingen aan de deur van de Wittenberg-kathedraal. Bijna onmiddellijk stroomden joden naar de nieuwe protestantse vlag. Luther werd bezocht door 4 Joden. Op zijn beurt schreef hij een lovende publicatie: “Jezus Christus werd als jood geboren” vol sympathie voor hun lange ongeloof, dat Luther tegenover de onsympathieke houding van de katholieke pausen stelde en van zijn kant de joden in zijn hart verwelkomde. De huidige katholieke en protestantse bronnen zijn echter grotendeels onwetend over het feit dat Luther later ontdekte dat joden die hem hadden aangemoedigd om met de kerk te breken, zijn volgers probeerden te judaïseren. Hij las vervolgens de talmoed, zoals hem door een echt bekeerde jood werd voorgesteld. Naderhand schreef hij “De joden en hun leugens”, met beschrijvingen die bijna parallelle uitspraken van de pausen waren, dit alleen nadat hij zich bewust werd van de waarheid.

Luther schreef o.a. in “De joden en hun leugens”: Ze verhogen zichzelf en loven God dat ze mensen zijn en geen dieren zoals de goijm, dat zij Israëlieten zijn en geen gojim (heidenen) dat ze zijn geschapen als mannen en niet als vrouwen.

Luther citeerde ook Johannes 8:39-44 , waarin Christus de Farizeeën zei: “Gij zijt uit uw vader de duivel”, en waarschuwt christenen “op hun hoede te zijn voor deze verharde veroordeelde mensen die God beschuldigen van liegen n en trots de hele wereld verachten. Ze zijn opschepperig, trots dwazen.”Hij noemt ze verder: leugenaars en bloedhonden. Luther citeert vervolgens het boek Esther. Katholieke en protestantse theologen hebben in alle eeuwen tegen Esther geprotesteerd als onhistorisch, irreligieus (de naam van God komt er niet eens in voor) en misplaatst in de Bijbel.

(Luther wordt later veroordeeld voor antisemitisme)

Luther verklaart:

Zij zijn de echte leugenaars en bloedhonden, die de hele bijbel van begin tot eind hebben verdraaid en vervalst zonder ophouden, met hun interpretaties. O, hoe ze van dat boek van Esther houden, dat zo mooi overeenkomt met hun wraakzuchtige mensen, zij die zich voorstellen om het volk van God te zijn, die willen denken dat ze de heidenen moeten vermoorden en verpletteren. Zoals ze in eerste instantie tegen ons christenen demonstreerden en dat nu zouden willen doen.

Luther erkende dat elke Messias die door het Jodendom werd verwacht, alleen werd verondersteld hen in slachting aan de macht te brengen, en verklaarde:

De Joden verlangen niet meer van hun Messias dan dat hij een Kochba zou moeten zijn (leider van de farizeeënopstand tegen Rome in 135 AD, waarin volgens historicus Gibbon ongeveer een miljoen niet-Joden sadistisch werden afgeslacht) en een wereldse koning , die de christenen zou doden, de wereld onder de Joden zou verdelen en hen rijke heren zou maken …

Luther dacht na over die passage in 2 Petrus 2 met o.a. : over degenen die “grote zwellende woorden van ijdelheid spreken” vrijheid beloven , maar “zij zelf zijn de dienaren van corruptie … Want het was beter voor hen geweest om de weg van rechtvaardigheid niet te kennen, dan nadat zij het hadden geweten, om zich af te wenden van het heilige gebod dat hun is overgeleverd … volgens het ware spreekwoord, wordt de hond weer naar zijn eigen braaksel gekeerd; en de zeug die werd gewassen tot zijn wenteling in het slijk.”

Luther schreef ook: Hoeveel beter zou het zijn als ze Gods gebod niet hadden of niet kenden. Want als ze het niet hadden, zouden ze niet worden gevrijwaard. Ze worden veroordeeld omdat ze Gods gebod hebben en het niet houden, maar ertegen handelen zonder ophouden … Op dezelfde manier kunnen moordenaars en hoeren, dieven en schurken en alle slechte mannen opscheppen dat ze Gods heilige en uitverkoren volk zijn, omdat ze Zijn Woord hebben en weten dat ze hem moeten vrezen en gehoorzamen …

Tegen die tijd kende Luther de talmoed en ging hij verder:

De heidense filosofen schrijven veel eervoller … Ze schrijven dat de mens van nature verplicht is om anderen te dienen, ook om zijn woord aan zijn vijanden te houden … Ja, ik beweer dat er in drie fabels van Aesop meer wijsheid te vinden is dan in alle boeken van talmoedisten en rabbijnen en meer dan ooit in de harten van de joden konden komen. Mocht iemand denken dat ik te veel zeg – ik zeg niet te veel, maar veel te weinig! Want ik zie in hun geschriften hoe zij ons gojim vervloeken en ons allen kwaad wensen in hun scholen en gebeden. Ze beroven ons van ons geld door woeker … ze bespelen ons met allerlei gemene trucs; wat het ergste van allemaal is, ze leren dat zoiets moet worden gedaan. Geen enkele heiden heeft zulke dingen gedaan en niemand zou dat doen behalve de duivel zelf, en degenen die hij bezit zoals hij de joden bezit.

Luther ging verder met betrekking tot de talmoed: dus noemen ze Hem (Jezus) het kind van een hoer en Zijn moeder, Maria, een hoer, die overspel pleegde… Met tegenzin moet ik zo grof spreken in het verzet tegen de duivel … We noemen onze vrouwen geen hoeren zoals ze Maria noemen, de moeder van Jezus; we noemen ze geen klootzakken, zoals ze onze Heer Christus noemen. Wij vervloeken hen niet, maar wensen hen veel lichamelijk en geestelijk welzijn. We stelen en verminken hun kinderen niet; vergiftig hun water niet; wij dorsten niet naar hun bloed …

Zie nu, wat een mooie, dikke, dikke leugen het is het wanneer ze klagen over gevangenschap onder ons. Jeruzalem werd meer dan 1400 jaar geleden vernietigd en gedurende die tijd zijn wij christenen gemarteld en vervolgd door joden in de hele wereld. Al bijna 300 jaar kunnen we klagen dat ze in die tijd de christenen gevangen hebben genomen en gedood, wat de duidelijke waarheid is. Bovendien weten we tot op de dag van vandaag niet waarom de duivel hen in ons land heeft gebracht. We hebben ze niet uit Jeruzalem gehaald. Bovendien houdt niemand ze nu vast. Land en wegen staan open voor hen … Ze zijn een zware last voor ons in ons land, zoals een pest, pest en niets anders dan ongeluk … Moet de duivel niet lachen en dansen, als hij op deze manier zijn paradijs onder ons christenen kan hebben … en om ons te bedanken … godslastering en vloeken God en mens!

Nadat Luther vertrouwd raakte met de talmoed en de rituele vloeken van het zogenaamde “Jodendom”, kwam zijn raad precies overeen met die van de altijd versterkte edicten van de pausen. Een persoon die dergelijke godslasteringen goedkeurt, zei hij, neemt eraan deel. Hij zei dat ze gedwongen moesten worden om het land te verlaten: … Het is ons niet toegestaan wraak te nemen. Wraak zit om hun nek duizend keer groter dan we ons zouden kunnen wensen. Ik zal je mijn ware raad geven:.. dat we hun synagogen en scholen vermijden en mensen tegen hen waarschuwen … dat God mag zien dat we christenen zijn en niet willens en wetens zulke leugens, vloeken en godslastering van zijn Zoon en zijn christenen hebben getolereerd. Voor wat we tot nu toe in onwetendheid hebben getolereerd (ik wist het zelf niet), zal God ons vergeven ..

Luther waarschuwt herhaaldelijk de geestelijken tegen deelname aan de godslastering van het jodendom, door deze op enigerlei wijze te helpen of te verdragen. Zijn laatste preek omvatte dit:U, heren en gezaghebbende mannen, moet hen niet tolereren maar verdrijven. Ze zijn onze openbare vijanden en lasteren onophoudelijk onze Heer Jezus Christus; ze noemen onze gezegende Maagd Maria een hoer en Haar Zoon een klootzak … als ze ons allemaal konden doden, zouden ze dat graag doen; in feite vermoorden velen van hen christenen, vooral diegenen die beweren chirurgen en artsen te zijn. Ze weten hoe ze moeten omgaan met medicijnen op de manier van de Italianen – de Borgias en Medicis – die mensen gif gaven dat hun dood in een uur of een maand teweegbracht … Als een goede patriot wilde ik je de allerlaatste waarschuwing en tijd geven om je af te schrikken om deel te nemen aan zonden. Je moet weten dat ik alleen het beste wens voor jullie allemaal, heersers en onderdanen.

Van Elizabeth Dilling: The Jewish Religion: Its Influence Today

hoofdstuk 2

http://come-and-hear.com/dilling/index.html
http://come-and-hear.com/dilling/p_chapt01.html
http://come-and-hear.com/dilling/p_chapt02.html

Dit is een lastig en moeilijk onderwerp. De meeste mensen, christen en joden kennen dit niet. We moeten kritiek niet verwarren met haat of met antisemitisme. We moeten kritiek op een religie niet verwarren met haat tegen een persoon. We moeten kritiek kunnen geven en alles onderzoeken. We moeten aanvaarden dat we in een satanische cultus leven waar veel gewone mensen geen weet van hebben. Lucifer, de satan beheerst de wereld en heeft met zijn babylonische religie de voorwaarden geschapen om de mens te ondermijnen. Als je meedoet met hem, kun je een goed en rijk leven hebben. Als je uit de matrix stapt, kan het je slecht gaan. Toch moet dat om je ziel te redden. Dit is waar de bijbel over gaat. Het is een spirituele strijd. De babylonische religie leeft tot op de dag van vandaag voort en is overal in geïnfiltreerd. En overal zijn samenwerkingsverbanden met de geïnfiltreerde godsdiensten en instituten.