Over de dagen van kerst

Rond de dagen van kerst was ik op zoek naar bijdragen van columnisten/journalisten enz. over kerst. Ik zocht naar mooie en hoopvolle boodschappen maar ze waren niet te vinden.

Kerst is een “winterfeest” geworden, zo het al een feest is. Zelfs de koning refereerde in zijn jaarlijkse boodschap nergens aan een herinnering aan de christelijke oorsprong. Natuurlijk weten we dat er een voorchristelijke oorsprong is maar juist de komst van het licht van Christus was een overwinning.

Zelfs de paus is zo politiek geworden dat hij het westen van alles verwijt en de christenen op hun nummer zet. Hij dwaalt zo erg dat er veel christenen zijn die hem afgezet willen hebben. Ik ga niet meer in op details van zijn gif. Ik heb genoeg links gedeeld waar een nieuwsgierige lezer zijn toespraken kan vinden. Ik kan er niet meer tegen. Ik raak er niet aan gewend en het raakt me enorm als hij christenen zo schoffeert hoewel ik al lang geleden me heb laten uitschrijven uit de rk. kerk.

Ik weet dat de religie niet verantwoordelijk is, dat het instituut niet verantwoordelijk is. Mensen die zeggen dat alle religies verantwoordelijk zijn voor oorlog maken een denkfout. Het zijn de machthebbers aan de top die verantwoordelijk zijn voor misbruik. Het zijn juist de mensen onder aan de ladder van de macht die de instituties nog fatsoenlijk draaiende proberen te houden. Juist deze mensen worden misleid en op het verkeerde been gezet. Deze paus is een marionet maar veel gelovigen kijken nog naar hem op en dat is de vreselijke kant van zijn giftige boodschappen. Mensen raken gewend aan iets en integreren het dan in hun leven en dat is het grote kwaad en dat weten “zij”.

Pas als je wat wakkerder wordt en je waarneming helderder, kun je afstand nemen van bepaalde zaken. We hebben allemaal een bepaald kruis te dragen, dat is ons lot. Maar we kunnen wel ons lot verbeteren en ik verwacht van een paus dat hij daarover zijn boodschap afgeeft maar dat doet hij niet. De koning zegt dat je mag falen en dat is ook zo maar hij geeft niet aan hoe hoe de christelijke wereld jou verder kan helpen. Het christendom is bijna uit onze wereld verdwenen. We zingen liever over een white christmas of over een rendier met een rode neus dan christelijke liederen zoals bv. O come, o come Emanuel. In Nijmegen konden mensen als kerstuitje inschrijven op een workshop houten dildo’s maken. Hoe ver ben je dan gezonken als samenleving?

Wat jouw kruis, jouw lot is, kun je aan en kun je verbeteren als je perspectief hebt op God, op God toelaten in je leven. Dat wordt mensen steeds meer onthouden. De massa wordt verdeeld en de haat gevoed. Verdeel en heers is de oude truc. Zelfs op de Duitse televisie laten ze kinderen “satirische”liedjes zingen waarin oma een “milieuvarken” is. Dat is pas nihilistisch!

We hebben eigenlijk geen msm nodig want zij laten ons alleen maar nihilisme zien en iets opbouwends is er kennelijk niet meer.

Maar we hebben we hen ook niet nodig om te weten dat er iets gruwelijks mis is. We worden iedere dag wel eens geconfronteerd met het afval van onze maatschappij. Ik probeer het bloot te leggen en te zeggen kijk er eens naar. Durf ook te kijken wat er achter zit. Soms heb ik er geen zin in maar toch doe ik het iedere keer weer omdat ik misschien een ziel wat wakkerder kan maken. Want er is een spirituele strijd gaande. Het gaat om je ziel. Een mening wil ik niet opdringen, die kun je zelf vormen of niet. Het gaat er om dat ieder mens zelf de waarheid ontdekt en wat er werkelijk toe doet.

Het gaat om het goede, het schone en de waarheid. Het goede en het schone houden me op de been. daar ben ik altijd naar op zoek. Als je dat uit het oog verliest, hebben “zij” gewonnen. Probeer je daar ook op te concentreren en laat ze niet winnen. Leef en leer dat is alles wat er is. Alles kun je aan als je je daar op richt en op de achterliggende boodschap: dat het er is om de weg naar God te vinden. Doe alles met aandacht en toewijding en aanvaard jouw rol. En houdt van alles wat je doet, ook waar je niet van houdt. Hou er toch van. Ga jouw weg, die niet voor niets jouw weg is. Als je van je weg houdt, is het geen last meer. En als je God in het vizier houdt, is er niets om bang voor te zijn. De koning had het er over dat geluk niet altijd mogelijk is. Nee, maar de christelijke aanvulling zou geweest zijn dat eeuwige vreugde en gelukzaligheid wel mogelijk zijn. Wees niets, dan word je alles. Wees nederig en hou je vast aan het fundament van vrede, waarover de boodschappen hadden moeten gaan. Wees één met alle levende dingen die, ontstaan en bloeiend, terugkeren naar de stille plaats waar ze vandaan kwamen

Aanvaarding van deze terugkeer naar de wortel wordt “stilte”genoemd, aanvaarding van stilte is veroordeeld als “fatalisme”. Maar fatalisme is acceptatie van jouw lot/jouw weg en het accepteren ervan betekent het leven met open ogen onder ogen zien, terwijl het niet accepteren ervan de weg naar de dood is. Als je leeft met open oog en open hart word je “koninklijk” en kun je terugkeren naar God. Dan ben je nuttig, dan is je leven zinvol.

https://www.lifesitenews.com/news/rigid-catholics-who-wont-change-are-imbalanced-says-pope-francis-in-christmas-address
http://irishsavant.blogspot.com/2019/12/pope-reacts-to-news-that-anti-christ.html?m=1
https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/duitse-omroep-schrapt-klimaatliedje-kinderkoor-na-ophef/
https://www.henrymakow.com/2019/12/West-Capitulated-to-Communist-Subversion.html
https://www.henrymakow.com/2019/12/rudolph-the-hooked-nosed.html
https://www.henrymakow.com/001364.html